İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

Organizasyon Türü: Yüksek Öğretim Kurumu

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), 1992 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. İYTE, Türkiye’deki tek teknoloji enstitüsüdür. İYTE ayrıca 2019 yılında Türkiye Yükseköğretim Kurulu tarafından Türkiye’nin en iyi 3. araştırma üniversitesi seçilmiştir.

İYTE, İzmir Urla’da 3.500 hektarlık bir kampüs alanında yer almaktadır. İYTE’de 191 fakülte, 338 akademik personel, 1595’i lisansüstü olmak üzere 5443 öğrenci bulunmaktadır. Şu anda İYTE’de 46 ülkeden 181 uluslararası öğrenci bulunmaktadır. İYTE’nin fen fakültesi, mühendislik fakültesi ve mimarlık fakültesi olmak üzere üç fakültesi bulunmaktadır. Bu fakülteler bünyesinde 19 lisans, 24 yüksek lisans ve 19 doktora programı bulunmaktadır.

İYTE, European University Foundation’ın ortak üyesidir. İYTE, bilim ve teknoloji alanında ileri düzeyde araştırma, eğitim ve üretim ile yayın ve danışmanlık yapmayı misyon edinmiştir. İYTE, Türkiye’nin en girişimci üniversitelerinden biridir, diğer Türk üniversitelerine kıyasla AB fonlarından yararlanan proje oranı çok yüksektir. İYTE, girişimci ve yenilikçi üniversite – Türkiye Bilim ve Teknoloji Kurumu (TÜBİTAK) için Türkiye’de ilk 10’da yer almaktadır.

İYTE, Erasmus KA 103 projesi kapsamındaki tüm hareketlilik fırsatlarına aktif olarak dahil olmuştur. İYTE’nin 23 Avrupa ülkesi ile 104 Erasmus anlaşması bulunuyor. 2004-2005 Eğitim-Öğretim yılından 2008-2019 eğitim öğretim yılına kadar 804 Öğrenim Hareketliliği öğrencisi gönderen İZTECH; Erasmus Programı Kapsamında 223 Erasmus Staj Öğrencisi, 129 Öğretim Görevlisi Personeli, 81 Personel Eğitimi Personeli bulunmaktadır. Ayrıca İYTE’nin odak noktası teknoloji ve araştırma olduğu için Bilgi İşlem ekibimiz 2016 yılından beri kullanılmakta olan kurum içi online Erasmus başvuru sistemini oluşturmayı başarmıştır. Kurum içi uygulanana benzer bir sistemi, buradan edinilen tecrübeyi kullanarak Türkiye’deki Yükseköğretim Kurumları genelinde yaygınlaştırmak üzere oluşturmayı planlıyoruz. Bu deneyim, Erasmus Dashboard’u Common Student Database’e entegre ederken de avantaj sağlayacaktır.